Így írok én!

Ezen blogfelületen azokról a dolgokról írok, amik érdekelnek, megmozgatják az agytekervényeimet, vagy csak egyszerűen eszembe jutnak. A környezetem már tisztában van vele, hogy órákon keresztül tudok beszélni a semmiről, ezt írásban is megkísérlem.

Huntelaar, te szemét, lesérültél?

2013.11.24. 14:39 Bobby Digital

Sokat gondolkodtam azon, hogy mit is lehet írni a románok, majd a hollandok elleni vereségek után aranylábú fiainkról, de aztán gondoltam nem húzom rájuk a vizes lepedőt, ezt már jó páran megtették előttem és Szalai Ádám kifakadásának következményeként még úgyis napirendi téma lesz egy jó darabig.

Ugyanakkor azt hiszem megtaláltam a bűnbakot, aki tehet arról, hogy most az a helyzet, ami. Úgy hívják Klaas-Jan Huntelaar. Ez a hórihorgas holland ugyanis azt gondolta még augusztusban, hogy fogja magát és megszakadásig hajt a Wolfsburg elleni meccsen, így aztán összeütközött Diego Benaglióval, a hazaiak kapusával.

klaas-jan huntelaar.jpgAz a fránya térd

Huntelaar helyett már a szünetben jött Szalai, a második félidőben a Schalke pedig 4-et kapott, azaz nem kis pofonba szaladt bele. Ugyanakkor nem csak a találkozót, de Huntelaart is elveszítette a gelsenkirhceni alakulat, mivel a holland azóta sem tudott pályára lépni, ráadásul műteni is kellett az akkor megsérülő térdét, már csak jövőre játszhat legközelebb.

Ez azt jelentette, hogy a nyáron igazolt Szalai Ádám előtt megnyílt az út, az eddigi 13 fordulóban kilencszer is kezdett, négyszer pedig becserélték, azaz mindegyik bajnokin pályára lépett, lőtt is öt gólt, mellette pedig a Bajnokok Ligájában is vitézkedhet. Utóbbiban azért annyira még nem kapta el a fonalat, ugyan a PAOK ellen (amely már korábban kiesett, de egy kizárás miatt mégis selejtezhetett) ő lőtte fel a főtáblára a csapatot, ott eddig négy meccsen nemhogy a kapuba nem talált be, de összesen háromszor kísérletezett lövéssel, ami egy éktől nem olyan nagy eresztés.

Mindenesetre azért Szalai játszik hétről-hétre, Huszti Szabolcs és Dzsudzsák Balázs mellett ő az, aki minden fordulóban öregbíti labdarúgásunk hírnevét. Mindezek után egy – szerintem – kamu betegségre hivatkozva nem játszik egy olyan fontos mérkőzésen, mint az amszterdami volt, majd rá pár napra pedig megmondja a tutit a focinkról – és le kell szögezni, hogy sok mindenben igaza van.

Mi lett volna, ha Huntelaar nem sérül meg? Szalai többnyire csak padozna a Schalkéban? Örült volna minden egyes meccsnek, amelyen játszhat a magyar válogatottban? A pályát is felszántotta volna Amszterdamban, hogy bizonyítson? Nem ül le és mondja el a véleményét a nagyvilágnak? És akkor nem is rúgna most bele mindenki a labda helyett a focinkba? Azaz minden maradt volna a régiben?

Ezekre a kérdésekre már nem kapunk válaszokat.

(Ez a poszt eredetileg egy poénnak indult, de a végére érve egy kissé keserédes dolog lett belőle.)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabimegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr1005653696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása