Így írok én!

Ezen blogfelületen azokról a dolgokról írok, amik érdekelnek, megmozgatják az agytekervényeimet, vagy csak egyszerűen eszembe jutnak. A környezetem már tisztában van vele, hogy órákon keresztül tudok beszélni a semmiről, ezt írásban is megkísérlem.

Puskástól Puskásig

2014.08.01. 12:29 Bobby Digital

puskás.jpg

Régen, ha szóba került a magyar labdarúgás, a mindenki egyből rávágta Puskás Ferenc nevét. A 21. században szerintem módosult kicsit a képlet: magyar foci=Puskás Ferenc Stadion.

Olvasgatom tegnap (csütörtök) a híreket, látom, hogy bemutatták a Puskás Ferenc Stadion látványterveit. Meg, hogy majd 2018-ra elkészül. Mivel választások lesznek abban az évben, így most simán el tudom képzelni, hogy tényleg elkészül. Sőt! Az sem kizárt, hogy akkortájt átadott, új metrószerelvényekkel megyünk ki a meccsre. Ilyen a magyar politika, négyévente felpörögnek az események.

Ugyanakkor nem bírok nem arra gondolni, hogy a Puskás Ferenc Stadion a jelenlegi magyar futball földből kinőtt verziója. Csak az elmúlt tíz évben elbúcsúztattuk már legalább tízszer. A bejelentések szerint már megújult 2011-re, 2012-re, 2013-ra, 2015-re. Most épp 2018-ra. Beígértük már 45-től 68 ezresig. BL-döntőt, meg Eb-finálét vizionáltunk bele, mellé olimpiai parkot. Mit parkot, egy olimpiai minivárost! Most épp 21 sportot kiszolgáló, panoráma futópályás (!) verzió a sláger. Parasztvakítás.

Kicsit olyan, mint a magyar labdarúgó-válogatott. Ott leszünk majd a 2010-es vb-n. Vagy a 2012-es Eb-n. Esetleg a 2014-es vb-n. A 2016-os Eb-n már tuti. Vagy majd 2018-ban, Oroszországban. A drukkereknek legalább nem kell annyit utazniuk. Vagy majd… Majd egyszer.

Amikor házigazdák leszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabimegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr866564907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása